Vår-aktuellt

 
Gissar att det inte bara är här i uppis som solen har börjat kika fram så att man faktiskt skulle kunna smygsola lite i vårsolen? Känner då att det börjar bli aktuellt med lite tips om hur man faktiskt bör ta hand om huden under solsäsongen för att få en hållbar bränna!
 
 
 
1. Skrubba! Använd en peelingkräm eller skrubbhandskar för att tvätta bort döda hudceller och få fram ny hud som brännan kommer sitta bättre på! På köpet får man både lenare och jämnare hy! I ansiktet använder man speciell ansiktspeeling och inte samma som på kroppen! I ansiktet har man mer känslig hy som man bör behandla varsamt! 
 
2. Återfukta! En torr hy börjar lätt flagna och med det försvinner även brännan... ingen höjdare eller hur? Att återfukta huden med en lotion när den fortfarande är lite fuktig efter duschen är det bästa då det hjälper huden att absorbera krämen bättre och "stänga in" fukten. 
 
3. Skydda! Att använda solskydd är otroligt viktigt för att undvika solskador på huden! Att sola efter principen "rött blir brunt" är både farligt och ger en bränna som flagnar bort snabbt! Att man får problem med huden i ansiktet efter tjocka solkrämer kan man undvika genom att köpa solkräm anpassad för ansiktet - den är lättare och kommer bättre överens med den tunnare huden i ansiktet.
 
4. Återfukta! Efter solning är det återigen dags att återfukta! Att lägga in sin fuktcreme i kylen kan lindra om man trots försiktighet fått lite solrodnad.
 
 
 
 
 

Kommentera här: