dagens: att sminka fram större ögon

 
För att fortsätta mitt lilla tema från igår med att framhäva/förstora och att tona ned/förminska delar av ansiktet med smink, så tänkte jag idag ge lite tips på vad man bör tänka på när man vill sminka fram sina ögon så att de ser större ut.
 
Du behöver: ljus, gärna skimrig ögonskugga (ev två nyanser), mörkare, matt ögonskugga, mascara, ljus kajalpenna.
Vektyg: platt ögonskuggspensel, mjuk, fluffig ögonskuggspensel, ev ögonfransböjare
 
 
 
Ljusa (skimriga) färger förstorar medan mörka, matta skuggor förminskar/trycker in. Vill man förstora ögat lägger man därför sin highlighterskugga på ögonlocket, koncentrerat till mitten av globen. Att lägga highlighter även i ögonvrån öppnar upp ögat och gör att man ser piggare ut. Glöm inte undre fransraden - lägg lite highlighter i mitten av undre ögonlocket.
 
Den mörka skuggan lägger man för att få området kring ögat att se mindre ut och därför ytterligare framhäva ögat. Din mörka shading-skugga lägger du därför i globlinjen och lite i ytterkanten av ögat för att skapa djup. Jag applicerar även lite av den mörka skuggan under ögat för att förstärka effekten. Under ögat lägger man då den mörka skuggan främst i ytterkanten och sedan halvvägs in mot mitten.
 
För att få ett naturligt resultat är det viktigt att sudda ihop ögonskuggorna ordentligt! Använd en mjuk, fluffig ögonskuggsborste och tona med lätt hand ihop skuggorna tills inga skarpa kanter finns kvar. Detta gäller även kanten upp mot ögonbrynet! Avsluta med att lägga ytterligare lite av den ljusa skuggan igen i mitten av ögonlocket, för att förstärka highlightern lite om den mattats av under toningen, och sedan lägga en vit (eller för ett mer naturligt resultat en ljusgul eller beige) kajalpenna på vattenlinjen. Mascara på både över- och underfransarna fulländar looken.
 
 
1. Ljusa, gärna skimriga skuggor på ögonlocket
2. Mörka, matta skuggor skapar djup - används i ytterkanten och i globlinjen
3. En vit eller ljusgul/beige kajalpenna på undre vattenlinjen öppnar upp ögat och gör att det ser större ut
4. Se piggare ut med highlighter i ögonvrån och på brynbenet
5. Att böja ögonfransarna kan göra underverk för att öppna upp ögat! Glöm dock inte att du bör böja tre gånger för ett bra resultat - en gång vid fransrötterna, en gång på mitten och en gång i topparna, och böj aldrig ögonfransarna med mascara på! (En vattenfast mascara kan hjälpa fransarna att hålla böjen under dagen om du har problem med att de snabbt rätar ut sig när du lägger mascara).
 
Lycka till!
 
 
 
 

Kommentera här: