eyeliner

 
 
 
Detta med eyeliner är en hel vetenskap! Några snabba knep som man kanske inte tidigare tänkt på:
 
1. för att bli duktig på något krävs som vi vet övning. Det perfekta tillfället att öva flytande eyeliner är inte innan skolan på morgonen, eller innan den speciella festen då man vill vara extra fin - måla en eyeliner varje kväll innan du tvättar bort sminket istället. Då gör det inget om det blir fel och du får många övningstillfällen utan stress!
 
2. Det finns många olika eyeliners att prova! Jag tycker att det är enklast att använda en eyeliner som inte är allt för rinnig - geleyeliner eller eyeliner på kaka (som man blandar med vatten som en vattenfärg till önskad konsistens) är enkla att arbeta med, betydligt mycket lättare än färdig flytande eyeliner i mitt tycke! Det blir alltmer populärt med "tuschpennor" med eyeliner i vilket kan kännas lite enklare att manövrera om man känner sig osäker, men de torkar fort och rymmer inte många ml eyeliner för priset man betalar...
 
3. Vilken borste man använder sig av kan göra stor skillnad! En tunn, tunn pensel är lättast att använda om man vill kunna göra tunna linjer, men kan vara lite klurig att få till vingen med i början. Något man kanske ofta glömmer bort är att en tunn snedställd pensel kan underlätta! Då kan man bara lägga penseln i den linjen man vill ha och så är det lättare att få den rak!
 
4. Vingen bör följa linjen från den undre vattenlinjen; tänk att den fortsätter snett uppåt och möter slutet av ögonbrynet!
 
 
 
5. Vanlig tejp är användbart för fler saker än pyssel och kontorsarbete - Sätt den i linjen från undre vattenlinjen och låt slutet av tejpen möta slutet av ögonbrynet. Då kan du kladda hur mycket du vill på tejpen och sedan ta bort den och ändå ha en knivskarp linje i din eyelinervinge! Tänk dock på den känsliga huden kring ögonen och "klistra av" tejpen lite på handryggen först...
 
6. En eyeliner med glapp vid ögonfransarna är aldrig snyggt - gör alltid en fransmarkering först! Det tar få sekunder men gör underverk om du vill få ett snyggt slutresultat! Enklast är att ta en snedskuren eller rak pensel med svart ögonskugga eller eyeliner på och borra in mellan ögonfransarna så att du färglägger fransrötterna. Den övre vattenlinjen kan du sedan enkelt torka ren med en fuktad tops om du inte vill ha ett tightlineat öga.
 
7. Gör du ett misstag med din eyeliner är det inte hela världen! En tops fuktad med lite makeupremover löser problemet snabbt och enkelt. Tänk på att dina vingar inte behöver vara exakt lika - tänk systrar istället för tvillingar ;)
 
 
Lycka till!
 
 
 
 
 

Kommentera här: