Om inpackningar...

 
Kände efter en period av ganska mycket värmestyling och avsaknad av inpackning att det var läge att köpa en ny igår när jag var nere och sprang på stan. Slog till på en dunderinpackning från L'oréal; Elvital anti-breakage inpackning (ca pris 75 kr).
 
"Anti-breakage reparerar skadat och slitet hår genom att tillföra naturliga beståndsdelar som håret förlorat. Testresultat visar att håret återuppbyggs på djupet och repareras ända ut i topparna."
 
"Vid användning av Elvital Anti-breakage erhålls upp till 95% färre avbrutna hårstrån vid hårborsning. Håret blir också glansfullt, skinande och mjukt. Den patenterade ingrediensen cement-cemid imiterar hårets naturliga beståndsdelar och hjälper håret att återuppbyggas, göra fibern smidig och stark" (L'Oréals hemsida).
 
Enligt L'Oréal själva alltså mycket lovat, och det ska bli väldigt spännande att se om det blir nån skillnad nu! Jag är ganska nojig med mitt hår och är noga med både värmeskydd och olja för att återfukta och undvika onödigt slitage, men inte ska vi väl sticka under stolen med att värmeverktyg skadar håret ganska rejält trots skydd...
 
 
 
Något som kan vara bra att ha koll på är hur man faktiskt bör tvätta håret, och nej det är inte en självklarhet för alla!
 
- Börja med att blöta igenom håret ordentligt. Schamponera sedan håret genom att massera in schampoot ordentligt i rötterna och hårbotten. I längderna räcker det med att försiktigt fördela schampot, gnugga inte i onödan! Beroende på hur smutsat håret är (hur mycket stylingprodukter du använt) schampoonera 1-2 ggr. 
 
- Vill du använda inpackning är det efter schampoot den ska i - inte efter balsamet! Schampoo öppnar upp hårfibern och balsam stänger igen, så använder du balsam innan din inpackning gör den inte mycket nytta!
 
- Avsluta alltid med balsam! Återigen - det stänger hårfibern och gör den mer motståndskraftig! Har du hår som lätt blir fett eller tungt räcker det gott med att använda balsam i längderna, men skippa det inte! Att avsluta tvätten med att skölja med kallt vatten är bra för lite extra glans och volym!
 
 
 
 
 

Kommentera här: