pigga prickiga vårnaglar

 
Nu när vårvädret är tillbaka efter ett kort, gräsligt litet avbrott med snö här i Uppsala, får man återgå till att ha vårnaglar och vårjackor! Varför inte prova på att göra mina rosa prickiga naglar? Otroligt enkelt men himla roligt! (Och ja du kan givetvis byta ut till vilken färg du vill om du inte som jag är en rosa person!)
 
 
 
Du behöver: Två olika nagellack, hårnål/dottingtool och ev. baslack och topplack (kan tipsa om Seche Vite topplack som är en riktig höjdare i topplacksdjungeln om man är lite otålig och vill få lacket att torka lite fortare!)
 
Börja med att måla ett nagellack som vanligt som bas (och måla gärna ett baslack innan detta för ökad hållbarhet och för att skydda nageln från missfärgningar). Jag har valt att vända på färgerna på en nagel för att piffa till det lite extra, men det gör du helt som du vill! Beroende på hur täckande ditt lack är, måla ett eller två lager lack. Låt torka ordentligt.
 
Nu till prickarna! Har du inget dottingtool (ett slags nailartverktyg som har små kulor i ändarna) så tar du nu din hårnål och böjer upp den så att du får två "ben". De små kulorna längst ut är det du skall använda för att göra runda fina prickar. Häll ut lite av ditt andra nagellack på ett papper och doppa sedan ditt verktyg i lacket. Måla så många prickar du vill på naglarna och låt torka. Avsluta gärna med topplack för ökad hållbarhet.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: