Shading & Highlighting

 
När man applicerat foundation i hela ansiktet kan man lätt få ett ganska "platt" utseende eftersom hudens naturliga skiftningar täcks och skuggor i ansiktet inte blir lika framträdande. Man har helt enkelt en blank canvas att börja arbeta på!
 
 
Genom att lägga skuggor och lyster i ansiktet kan man med små medel förändra sitt utseende. Man använder matta, mörka skuggor sk. shading för att förminska och "trycka in" och sedan highlighters (som kan vara matta eller skimriga men alltid är ljusa) för att framhäva och "dra ut" de delar man vill framhäva i ansiktet. Viktigt är att man inte väljer en för mörk shading-produkt och att den går åt grå-brunt - inga skuggor är ju bruna, och naturliga skuggor är ju det vi vill efterlikna!
 
 
Vanligt är att man vill framhäva sina kindben, brynben, näsben, haka, nyckelben och amorbåge, och att man vill skugga in kindskuggan, globlinjen, sidorna av näsan för att göra den smalare, tinningarna och under hakan för att smalna av ansiktet och framhäva benstrukturen. Har man en lång panna som man vill korta av kan man även lägga lite skugga högst upp vid hårfästet.
 
Man kan shadea och highlighta på många olika sätt; vissa använder krämprodukter; olika färger på foundation eller concealers och flytande hightlighters, och andra använder sig av puderprodukter. Är man duktig kan man få ett väldigt naturligt resultat med krämprodukter, men till vardags tycker jag att det är enklast att bara lätt skugga in med puderprodukter.
 
L'Oréal Lumi Magique N1, Too faced Absolutely Invisible Translucent pressed powder, MakeUpStore Cover all mix, Oriflame eyebrow palette, Ardell brow gel, Face Stockholm matte eyeshadow "Dusk", Too faced candlelight glow duo, ELF matte pigment "Nude", För att skugga globlinjen: MAC matte bronzer
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 L:

Vilka fina bilder på daaaaj

Kommentera här: