tips! så enkelt lagar du trasiga puder och skuggor

 
Många väljer att slänga puder eller skuggor som åkt i backen, eller så står man och krånglar med de småbitar som finns kvar - helt i onödan då det är väldigt lätt och smidigt att fixa ihop igen! Speciellt med tanke på att det enda du behöver är sådant du med största sannolikhet har hemma.
 
1. Smula sönder allt av det som finns kvar av pudret, jag brukar använda baksidan av en liten sked till det. Häll exempelvis i pudret i en äggkopp för att lättare kunna hålla på utan att spilla runt överallt.
2. Ha i några droppar av ren alkohol och blanda runt tills du får en fin flytande massa. Tänk på att tillsätta lite i taget så det inte blir allt för rinnigt, en bra måttstock kan vara att det ska kännas som foundation när du är klar. (om det skulle bli för rinnigt så gör det egentligen ingenting, bara att du får vänta längre innan alkholen dunstat och du kan använda din skugga/puder igen!). När klar så häller du tillbaka skuggan igen.
3. Låt vila! Tänk på att inte stänga locken då alkoholen måste kunna dunsta. Tänk också på att placera den svalt, alltså inte i närheten av element eller liknande.
4. När alkoholen dunstat av lite så tar du en handduk, lägger lite hushållspapper i mitten och sedan något hårt på det (är det en mindre ögonskugga funkar en enkrona perfekt!), dra ihop handuken över och snurra så det blir som ett omslag runt pappret och det hårda du valt att använda. Tryck sedan till skuggan/pudret och låt vila mot det i några sekunder så att lite av alkoholen absorberas, dra bort och låt dunsta färdigt i ca 1-2 dagar - fortfarande på en sval plats.
 
KLAR! svårare än så är det inte är det inte att få pudret/skuggan att bli som nytt igen!
 
ps. funkar självklart även på rouget! dock gäller inte det här tipset för vissa mineralskuggor och liknande då de kan behöva speciella bindningsmedel.
 
lycka till!
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Moa:

Smart! Kul att bloggen är igång, hihi. /Ert fan

2 laura:

okej serri shit vilket bra knep!!

Kommentera här: