undvik att mascaran torkar

 
Många kan uppleva att deras mascara efter ett tag sviker i kvalité även fast det finns mycket kvar i hylsan. Det här beror allt som oftast på att man, utan att veta om det, torkar ut och förstör sin mascara själv genom att behandla den på fel sätt. Något som är väldigt enkelt att undvika!
 
Istället för att pumpa sin mascara, det vill säga att man för borsten upp och ner i hylsan så ska man försiktigt vrida den längs väggarna om man vill få mer färg på borsten. Genom att pumpa mascaran så får man in väldigt mycket luft i hylsan som sedan kommer att torka ut den. Detsamma gäller när du ska dra ut borsten, dra inte rakt ut och få ett sug, utan skruva försiktigt i och ur din borste för att få in så lite luft som möjligt! Se också självklart till att hylsan skruvas åt ordentligt när du är färdig. Kort sagt; se alltid till att hålla din mascara borta från luft om du vill att den ska hålla längre! Du kommer att märka skillnad.
 
Har mascaran också börjat klumpa sig kan detta bero på att borsten samlat på sig sminkrester som skugga och puder eller liknande. Därför kan det vara bra att rengöra den lite då och då, likt alla andra borstar man använder :) Enklast gör du det med en vanlig tvål eller remover och papper. 

Kommentera här: